Viamap Skråfoto API

Skråfoto

Skråfotos bliver typisk taget fra et fly eller en drone. Med sådanne fotos får du et bedre og mere rummeligt overblik over, hvordan der ser ud på en given lokalitet uden at være på stedet.

Anvendelse

Fotos anvendes typisk til at præsentere bygninger. Der tages 5 billeder af hver bygning: et billede oppefra og et skråt billede i retning af hvert verdenshjørne. Fotos bliver taget i en lavere højde end det normale flyfoto. Det betyder, at man for eksempel kan se facader på bygninger og andre detaljer fra alle fire verdenshjørner.

I 2018 lancerede Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering et landsdækkende sæt af skråfotos. Ovenpå denne base har Viamap udviklet en API, der gør adgangen til denne store base af fotos let tilgængelig.

Det er et effektiv værktøj, hvis I sidder med f.eks. byggesager, og har brug for en let adgang til en stor mængde fotos. 

Der er dog også mange andre brancher som finder anvendelse af skråfotos –  arkitekter, ejendomsinvestering, ejendomsbrancher og håndværksvirksomheder. Og det kan måske spare en ekstra køretur hist og her, når fotos nemmere kan tilgås.

Kontakt os, hvis I vil vide mere eller test servicen helt uforpligtende og gratis i 30 dage.