Ladestander data

Stigende antal 

At ladestander data har stor betydning for den enkelte bilist er utvivlsomt. At kunne orientere sig præcist om, hvor der er  tilgængelige ladestandere – og hvor langt der er hen til dem – er helt afgørende for den elkørende bilist. 

Kigger man i tallene til og med september 2022 nærmer antallet af elektrificerede køretøjer i Danmark sig 200.000. Med et markant voksende antal elbiler, betyder det også, at antallet af ladestandere stiger, selvom stigningen ikke er proportionel med den voksende flåde af elbiler og plug-in hybrider. 

 

Udenlandsk partner

I Viamap har vi indgået aftale med en  samarbejdspartner, som har skabt et stærkt og tæt samarbejde med de største opladningsnetværk på markedet for at være leveringsdygtig i flest mulige opdaterede data. 

Primær datakilde

Den primære datakilde er Hubject.com som der er direkte dataintegration til. Hubject er et åbent e-opladningsnetværk med mere end 1.000 virksomheder tilknyttet og en årlig tilgang på 100 virksomheder.  

De opladningsnetværk, som er tilknyttet Hubject, er ansvarlig for de data, de leverer ind, men har selvsagt en stor interesse i at levere valide data.  

Det er generelt Hubjects primære rolle: At sikre, at førere af elbiler kan bevæge sig på tværs af opladningsnettene og få korrekte oplysninger om ladesteder.

Derudover har vores partner også integration til Allego, som er det førende europæiske offentlige opladningsnet samt Ionity, som sikrer opladning langs motorvejene i Europa.

 

Community

Vores partner har et eget community (crowd sourced data), hvor førere kan melde ind om tilføjelser til fx opladningsstationers placering, de kan sende fotos og de kan give anmeldelser af en opladningsstation. 

Datakvalitet

Vores samarbejdspartner er afhængig af, at de deltagende netværk leverer kvalitetsdata. Ukorrekte data fra opladningsnetværk, korrigeres inden offentliggørelse. 

Netværkene er selvfølgelig interesseret i at levere så valide ladestander data som muligt – ikke mindst for at have tilfredse slutbrugere i form af elbilkørere. 

Det indhold der leveres af community medlemmer gennemgår i endnu højere grad en finkæmning inden det kommer gennem nåleøjet og offentliggøres.

Ladestander data

Udbredt interesse

Der er ingen tvivl om, at interessen for ladestander data går en vej: OP! Er man først skiftet over fra konventionel bil til elbil, jamen så tænker man muligheden for at oplade ind i alle livets aspekter så at sige:

  • Arbejdsplads
  • Ny bolig
  • Indkøb
  • I sommerhuset – også det lejede
  • Turen fra Sjælland til Jylland eller omvendt
  • Hotellet
  • Ved forlystelsesparken

 

Listen er nærmest uendelig. Og jo mere udbredt antallet af elbiler bliver – både i det private og i  offentligt regi – jo mere opfattes det som naturligt at der er tænkt ladestandere ind i sammenhængen.

To former for data

I Viamap kan vi levere landestander data i to forskellige former:

Rå data

Levering af rå ladestander data, hvor opdateringsfrekvens aftales nærmere.

POI data

Data leveres i et API og kan udstilles på et kort til dine slutbrugere – ligesom du måske kender det fra andre POI data (offentlig transport, supermarked osv.).