27 DANSKE MICHELIN RESTAURANTER

Michelin restauranter

Hvert år uddeles de berømte Michelin stjerner til højgastronomiske restauranter. Spisesteder der er afprøvet i løbet af året af anonyme restaurantinspektører,  så de ikke får særbetjening, men oplever den service og standard, som stedet står inde for – ved hver servering!

Fra bildæk til restaurantguide

Den røde Michelinguide var oprindelig tiltænkt bilister og blev uddelt gratis i tyve år. En skæbnesvanger oplevelse gjorde, at man i 1920 besluttede sig for at guiden ikke længere skulle være gratis.
 
Den nye guide version indeholdt en liste over hoteller i Paris og restauranter – inddelt i forskellige kategorier. Med en voksende interesse for guiden fra restaurationsbranchen, indførte Michelin de velkendte anonyme inspektørbesøg, og i 1926 begyndte man at tildele stjerner til finere restauranter.

Michelin på verdenskortet

Michelins stjerneuddeling er i dag en verdensomspændende begivenhed med stor bevågenhed fra medier og presse og ikke mindst restaurationsbranchen, og vel nærmest en begivenhed der har løftet sig op over Oscar uddeling niveau.
 

Michelin på Danmarkskortet

Første gang Danmark blev tildelt en Michelin stjerne var i 1983 til restauranterne Kong Hans Kælder og La Cocotte. Førstnævnte har stadig den dag i dag ikke blot én, men to Michelin stjerner. Hatten af for at holde sig på toppen i næsten fire årtier.

27 danske restauranter

I 2021 blev hele 27 danske restauranter Michelin restauranter og blev tildelt henholdsvis en, to eller tre stjerner. Vi har benyttet vores gratis kortløsning Quick Map til at kortlægge restauranterne. Det giver et visuelt indtryk af, hvordan de fint spreder sig ud over det ganske og danske land. Gå på opdagelse på kortet, og se om der skulle være en gastronomisk oplevelse, du bare bliver NØDT til at opleve!

Eller lav dit eget Quick Map kort med informative, sjove, skæve, skøre data. 

Antal stjerner og kriterier

Antallet af Michelin stjerner gives ud fra følgende skala:

1 stjerne: En god restaurant i sin kategori
2 stjerner: Rigtig godt køkken, som er værd at køre en omvej efter
3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, som er værd at rejse efter

Og de kriterier der bedømmes ud fra er:

Kvaliteten af råvarerne
Håndværket – smag & tilberedning
Personligheden – hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk
Kvalitet for pengene
Kvalitet uanset tidspunkt – det skal være den samme oplevelse, uanset hvornår gæsten spiser på restauranten

Læs hele historien om Michelin guidens tilblivelse