Data i visuelt udtryk

Mapit er et værktøj til at få vist geografiske og demografiske data på et kort, og præsentere disse med et mere visuelt udtryk. 

En af de senere features i Mapit, er en udvidelse af grupperingsfunktion. Grupperingsfunktionen betyder egentlig, at flere data med relevans og/eller sammenhæng med hinanden, kan grupperes og vises samtidigt. Det kan give et bedre dataoverblik, hvor man hurtigt danner sig et visuelt indtryk af de viste data. 

Få eller flere data

Det er op til dig selv at afgøre, hvor mange data, du vil vise på én gang. For at bevare det visuelle indtryk for modtageren, er det nok en god idé med en vis begrænsning. Men det er op til dig, at afgøre, hvor mange data du vil gruppere.

Lagkagediagram

Når du har grupperet dine data, får du dem vist i et datainddelt lagkagediagram. Disse data kan  farvelægges efter en bestemt værdi, og dermed fremstå mere fremhævet på kortet.

Lagkagediagrammet er en del af Mapit basis – dvs. alle med en Mapit licens kan benytte lagkagediagram featuren.

I eksemplet herunder ses alle danske gymnasier, hvor undervisningstyper er vist i lagkagediagrammet. Men det  kunne også være alt muligt andet, som i kombination med geografisk lokation, giver mening for din forretning:

  • Solgte varetyper
  • Markedsandele
  • Konkurrenternes beliggenhed
  • Kunders besøgstider mv.

 

Ønskes der en specifik farveskala hjælper vi gerne med at konfigurere en sådan. Det kan være en farveskala, som matcher éns brand, særlige markeringer eller noget helt andet. Det er blot at tage fat i os via telefon eller mail 

Data i visuelt udtryk vist i lagkagediagram

Bestemte branchetyper

Brugen af Mapit som analyseværktøj spænder meget bredt branchemæssigt. Og da det mange gange bruges internt til at analysere virksomheden data, så er det vanskeligt at vise konkrete eksempler. Men måske kan du blive inspireret af nogle af vores Mapit-kunder:

Nellemann Machinery

Folkekirkens IT

Crossfit Copenhagen / Arca

Q8