Dansk kort guider borgerne til coronatest hos Falck

Pressemeddelelse 

Et kort er ikke bare et kort, når det skal give danskerne præcis det overblik og netop de informationer, de skal bruge om Falcks COVID-19 testcentre. Derfor har de fået hjælp af de digitale korteksperter i den danske virksomhed Viamap.

Da danskerne havde allermest brug for at blive testet, og Falck havde fået opgaven med at stille kviktestcentre til rådighed, var der brug for at kunne guide til nærmeste testcenter.

Corona kviktest testcentre

”Vi havde brug for overskuelige, digitale kort, der viser danskerne, hvor de kan få taget COVID-19 tests og samtidig vise åbningstider, ventetider og anden relevant information. Og vi skulle have det hellere i går end i dag.”

Sådan var behovet fra Falck Ambulance, der har ansvaret for drift af Falcks knap 270 COVID-19 testcentre i Region Sjælland, i lufthavnene, Region Nordjylland, Region Midtjylland og ved den dansk/tyske grænse med over 175.000 tests om dagen, da der var mest fart på.

”I takt med at vores aftale med Danske Regioner blev udvidet, fik vi flere testcentre og havde brug for, at der ikke bare var en lang og uoverskuelig liste på websitet, som brugerne skal finde rundt i. Og derfor tog vi fat i Viamap for at lave et interaktivt kort med åbningstider,” fortæller Claus Canzella, Business Support Manager i Falck Ambulance.

Ikke alene skulle testcentre og relevante informationer vises på kortet, der var også behov for et system, hvor disse data løbende kunne opdateres og derfra videresende live data med f.eks. forventet ventetid til kortet.

Claus Canzella forklarer:

”Google Maps var en mulighed, men der lå en del arbejde, der skulle laves, så det ville kræve meget af os. Her vil vi hellere bruge tid på opgaven med at teste danskerne.”

Viamap: Vi er fleksible
Danske Viamap har i en årrække hjulpet danske virksomheder med kortløsninger. De har særligt slået igennem i ejendomsmæglerbranchen, hvor deres kort giver overblik og information om boliger til salg, men de leverer også kortløsninger til bl.a. detailhandlen, jobmarkedet og rejsemarkedet.

Udgangspunktet for Viamap er, at de giver kunderne en fleksibel løsning, som let kan skræddersys til kundens behov. I Viamap lægger de ikke skjul på, at det har været en særlig opgave at hjælpe Falck.

“Vi bruger kort til at hjælpe vores kunder på mange forskellige måder. Men det har været noget helt specielt at hjælpe Falck med en løsning, der er så vigtig for danskerne i deres dagligdag. Derfor har vi også knoklet med opgaven,” fortæller Commercial Manager Thomas Kryger.

Det har Falck Ambulance kunnet mærke:

“Viamap er gået til opgaven med en seriøsitet, der har været rar at møde. Samarbejdet har været meget tilfredsstillende, og jeg ved også, de har lagt mange timer i det. På grund af Corona har vi jo ikke kunnet mødes fysisk, men de har været virkelig dygtige til at forstå vores behov og omsætte det til præcis den løsning, vi havde brug for og samtidig gøre det hurtigt. At kortløsningen i sig selv så tilmed er billigere end, hvad det ellers kunne have kostet os, er kun yderligere et plus, og Viamap er da også i gang med at løse kortopgaver for andre afdelinger i Falck,” siger Claus Canzella.

 

viamap blog 10

Commercial Manager i Viamap, Thomas Kryger

Se Falcks interaktive kort her: Coronatest uden tidsbestilling