Mapit Måleværktøj

Mapit måleværktøj

Mapit måleværktøj

Mapit måleværktøj er blevet til efter ønsker fra brugere. Det kan enten være brugere, der befinder sig ude i felten og som har brug for at kunne foretage beregninger her og nu, og gøre arbejdsgange lettere. Det kan også være brugere, der sidder ved skrivebordet og skal foretage mange målinger og afstandsberegninger, som har brug for et enkelt redskab. 

Måling og afstandsberegning

I testperioden har vores brugere fx målt:

  • Grundstørrelser af ejendomme
  • Afstandsberegning fra bygning og skel
  • Afstandsberegning til nabo eller byggelinje. 

Det kan også bruges til arealmåling til byggefelt ved nybyggeri eller til hurtig kontrol af bebygget areal eller BBR-areal.

Sådan gør du

Når du vil måle afstande og arealer, trykker du på lineal ikonet i menuen til venstre og begynder at tegne linjer eller polygoner.

Når du vil afslutte en måling, kan du enten trykke på lineal ikonet eller dobbeltklikke på det sidste punkt. Længde / areal bliver nu vist. Du sletter det optegnede areal ved at dobbeltklikke på det.

Når du tegner en linje eller polygon har du mulighed for at slette det senest tegnede punkt.

I videoen herunder er vist opmåling af areal.

___

Mapit er et analyseværktøj, hvor du kan få vist dine data geografisk. Træk en excelfil med data ind på kortet, og du har et geografisk og visuelt overblik over dine data.

Brug det f.eks. til at præsentere byggegrunde inddelt i områder, salget af en bestemt vare fordelt geografisk eller nogle helt tredje data, som din forretning har brug for at illustrere og blive klogere på geografisk Læs mere her